A Flow Craft Studio a Dunakanyar első olyan környezettudatos alkotóműhelye, ahol többféle művészeti ágba nyerhetsz betekintést. Tematikus workshopjainkon a táskakészítés, kerámiázás, makramé és textilfestés világába vezetünk be, melyeknek mindegyikéhez kizárólag fenntartható és növényi alapanyagokat használunk.

Környezetünk védelmén túl a testi és szellemi egyensúly megtalálására és ápolására is szeretnénk hangsúlyt fektetni az alkotáson keresztül, ezért kurzusainkon nem csupán kreatív energiáid felszabadítására lesz lehetőséged, hanem terápiás jelleggel kicsit elvonulhatsz a világ elől, befelé figyelhetsz, önmagaddal lehetsz, és kibontakozhatsz a pillanat csendjében és szépségében, míg elmerülsz a különböző technikák csodáiban.

Máthé Eszter vagyok, művészettörténész, bőrdíszműves, a Flow Craft Studio alapítója. Az elmúlt években diplomám megszerzése után szakmát tanultam, évekig építgettem saját márkámat, és lehetőségem nyílt hazai designerekkel, divattervezőkkel és stylistokkal is együtt dolgozni különböző projekteken.

Alkotói tevékenységemben számos dolog inspirál, így például a különböző ősi és természeti népek kultúrái, spiritualitás, a művészet gyakorlása által kibontakozó pszichológiai és lelki folyamatok, és a különböző médiumok és tradicionális technikák ötvözése.

Fontos számomra a környezettudatosság és  igyekszem minél nagyobb harmóniában együtt élni a természettel, s ez a Flow alap értékei között is megjelenik, ahol szeretnék mindenkinek lehetőséget biztosítani arra, hogy megtapasztalja a kreatív alkotás nyújtotta felszabadító érzést, mialatt értékes, fenntartható alapanyagokból születnek csodás tárgyak kezei által.

 

Máthé Eszter - művészettörténész, bőrdíszműves
Adorján Éva - képzőművész, művészetterapeuta
Fotó: Hámori Zsófia  

Adorján Éva vagyok, képzőművész és művészetterapeuta. Az egyetemen a hagyományos grafikai technikák és művészkönyvek világában mélyedtem el, az utóbbi években pedig főképp növényi festőtechnikákkal és agyaggal dolgozom.

Munkám során leginkább a természettel való kapcsolódásunk, a lelki folyamataink és ezek összefüggései foglalkoztatnak. Hiszek abban, hogy a természet elválaszthatatlan részei vagyunk, s ha attól eltávolodunk, végül önmagunkat veszítjük el. Művészeti és művészetterápiás tevékenységem tehát egyfajta útkeresés vissza a természethez és önmagunkhoz.